Edukacija – tečaj za rad na visini

 Tečaj za rad na visini

Tečaj je namijenjen radnicima koji poslove obavljaju na visini.

Zakonska je obveza, a obuhvaća osnovna znanja iz područja tehnologije zaštite od pada. Teoretski dio se obavlja u učionici, a praktični na poligonu organizatora tečaja.

EDUKACIJA

Termin: na upit

Trajanje: –

Cijena: na upit

Predavači:

  • Kristina Štimac, struč. spec. sec.
  • Marko Štajner, mag.ing.mech –
  • Bruno Štajner, mag.sig.

 

Sadržaj:

Potrebno je osigurati da radnici budu temeljito osposobljeni za rad na visini te da se pridržavaju svih sigurnosnih pravila i propisa vezanih za ovu vrstu rada. To uključuje pravilno korištenje osobne zaštitne opreme (OZO), kao što su zaštitni pojasevi, kacige i sigurnosni užad. Također je važno da radnici budu upoznati s propisanim postupcima u slučaju nužde i da redovito obnavljaju svoja znanja i vještine kroz kontinuiranu edukaciju i treninge.

Rad na visini predstavlja poseban izazov za zaštitu na radu, jer radnici mogu biti izloženi riziku od ozbiljnih ozljeda i nesreća. Zbog toga je neophodno posvetiti posebnu pažnju mjerama zaštite na radu, uključujući redovite inspekcije i održavanje opreme, kako bi se osiguralo da sve zaštitne mjere funkcioniraju ispravno. Korištenje adekvatne osobne zaštitne opreme ključan je faktor u prevenciji nesreća i osiguravanju sigurnog radnog okruženja na visini.

Kontakt: