Upravljanje stresom za zdrava mjesta rada

Osnovni zadatak Kampanje 2014. – 2015. „Upravljanje stresom za zdrava mjesta rada” jest podići svijest o stresu i psihosocijalnim rizicima na radnom mjestu te potaknuti poslodavce, menadžere, radnike i njihove predstavnike na suradnju u cilju upravljanja tim rizicima.

Vodič za kampanju predstavlja glavna načela i ciljeve kampanje. Obuhvaća definicije stresa i psihosocijalnih rizika te sadrži korisne činjenice i brojke koje vam mogu pomoći u aktivnostima podizanja svijesti.

 

Rješavanje problema stresa i psihosocijalnih rizika stvara zdravo radno okruženje te poboljšava dobrobit radnika i poslovni učinak. Radi promicanja ovih ishoda kampanja je prvensveno usmjerena na:

  • podizanje svijesti o rastućem problemu stresa povezanog s poslom i psihosocijalnim rizicima
  • osiguravanje i promicanje korištenja jednostavnih, praktičnih alata i smjernica za upravljanje psihosocijalnim rizicima i stresom na radnom mjestu.
  • isticanje pozitivnih učinaka upravljanja psihosocijalnim rizicima i stresom na radnom mjestu, uključujući poslovni slučaj

Vodič za kampanju objašnjava pozadinu problema i razloge iz kojih je njegovo rješavanje toliko važno. Navodi znakove upozorenja i načine suzbijanja i upravljanja psihosocijalnim rizicima te pruža informacije o resursima i potpori. U konačnici, budući da je sudjelovanje ključ uspjeha kampanje, mnogo je inspiracije i ideja koje potiču na uključivanje.

kako vam možemo pomoći?

Javite nam se u najbližu poslovnicu ili nam pošaljite upit.

Trebate pomoć a ne znate od kuda krenuti?